5 z 10
Podagrycznik ma białe, baldachowate kwiaty, typowe dla...
fot. Jardin (Pixabay.com)

Podagrycznik ma białe, baldachowate kwiaty, typowe dla roślin z rodziny selerowatych, do której należy.

6 z 10
Młode liście i łodygi podagrycznika można jeść – świetnie...
fot. Katarzyna Laszczak

Młode liście i łodygi podagrycznika można jeść – świetnie nadają się do sałatek i surówek. Do jedzenia w szczególności warto wybierać młode liście podagrycznika wraz z łodyżkami – są one jasnozielone i błyszczące. Ich smak jest anyżkowy i słodkawy. Starsze liście są gorzkawe i mniej aromatyczne.

7 z 10
Podagrycznik można też obgotować. Nadaje się jako dodatek do...
fot. Katarzyna Laszczak

Podagrycznik można też obgotować. Nadaje się jako dodatek do zup, gulaszy, omletów itp.

8 z 10
Podagrycznik jest bardzo żywotny. Odrasta nawet z...
fot. Stux (Pixabay.com)

Podagrycznik jest bardzo żywotny. Odrasta nawet z niewielkich fragmentów kłączy, pozostawionych w ziemi. Dlatego zwalczanie go jest uciążliwe i długotrwałe.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Fala upadłości nadchodzi. Podwykonawcy pierwsi na linii ognia

ROZMOWA
Fala upadłości nadchodzi. Podwykonawcy pierwsi na linii ognia

Polscy architekci zachwycili świat. Dwa projekty z prestiżową nagrodą

Polscy architekci zachwycili świat. Dwa projekty z prestiżową nagrodą

Europa zachwycona polskim osiedlem. O tej inwestycji mówią wszyscy

Europa zachwycona polskim osiedlem. O tej inwestycji mówią wszyscy

Zobacz również

Polscy architekci zachwycili świat. Dwa projekty z prestiżową nagrodą

Polscy architekci zachwycili świat. Dwa projekty z prestiżową nagrodą

Mieszkania sprzedają się jak ciepłe bułeczki. Tak wygląda luksus w centrum

Mieszkania sprzedają się jak ciepłe bułeczki. Tak wygląda luksus w centrum