5 z 9
Podagrycznik ma białe, baldachowate kwiaty, typowe dla...
fot. Jardin (Pixabay.com)

Podagrycznik ma białe, baldachowate kwiaty, typowe dla roślin z rodziny selerowatych, do której należy.

6 z 9
Młode liście i łodygi podagrycznika można jeść – świetnie...
fot. Katarzyna Laszczak

Młode liście i łodygi podagrycznika można jeść – świetnie nadają się do sałatek i surówek. Do jedzenia w szczególności warto wybierać młode liście podagrycznika wraz z łodyżkami – są one jasnozielone i błyszczące. Ich smak jest anyżkowy i słodkawy. Starsze liście są gorzkawe i mniej aromatyczne.

7 z 9
Podagrycznik można też obgotować. Nadaje się jako dodatek do...
fot. Katarzyna Laszczak

Podagrycznik można też obgotować. Nadaje się jako dodatek do zup, gulaszy, omletów itp.

8 z 9
Podagrycznik jest bardzo żywotny. Odrasta nawet z...
fot. Stux (Pixabay.com)

Podagrycznik jest bardzo żywotny. Odrasta nawet z niewielkich fragmentów kłączy, pozostawionych w ziemi. Dlatego zwalczanie go jest uciążliwe i długotrwałe.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak projektuje się wnętrza handlowe, które naprawdę sprzedają

Tak projektuje się wnętrza handlowe, które naprawdę sprzedają

Jak mieszkać wygodnie na 20 m2? Sprawdź genialne pomysły na mikrokawalerkę

Jak mieszkać wygodnie na 20 m2? Sprawdź genialne pomysły na mikrokawalerkę

Na dom jak nowoczesna stodoła wystarczy już 220 tys. Zobacz najlepsze projekty

Na dom jak nowoczesna stodoła wystarczy już 220 tys. Zobacz najlepsze projekty

Zobacz również

Coś się dzieje z mostami w Polsce. Skala zaskakuje

Coś się dzieje z mostami w Polsce. Skala zaskakuje

Jest dłuższy niż Pałac Kultury. Większość Polaków nie wie, gdzie się znajduje

Jest dłuższy niż Pałac Kultury. Większość Polaków nie wie, gdzie się znajduje