9 z 10
To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną...
fot. pixabay.com

Cytryny

To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną naturalnie w naszym kraju i muszą przebyć długą drogę, żeby trafić do naszych sklepów. Skórka bardzo często zawiera chemikalia. Jeśli jednak mamy dostęp do ekologicznych cytryn, których skórka jest bardzo cienka – możemy ją zjeść. Tutaj świetnie sprawdzi się kandyzowana skórka cytryny lub starta i używana jako dodatek do wypieków i wytrawnych dań.

10 z 10
Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie...
fot. pixabay.com

Kiwi

Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie każdy zostanie jej fanem, to zawiera wiele składników odżywczych i można ją zjeść. Skórki kiwi są pełne błonnika, kwasu foliowego oraz witamin C i E, które mają właściwości przeciwutleniające.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Stonowane kolory i naturalne materiały tworzą luksusowy dom z duszą

Stonowane kolory i naturalne materiały tworzą luksusowy dom z duszą

Podłoga, która łączy i dzieli. Pomysły na otwartą kuchnię z salonem

Podłoga, która łączy i dzieli. Pomysły na otwartą kuchnię z salonem

Polecamy

180 000 zł wystarczy. Zobacz najtańsze w budowie domy o powierzchni 100 mkw.

180 000 zł wystarczy. Zobacz najtańsze w budowie domy o powierzchni 100 mkw.

Tak mieszka Małgorzata Kożuchowska. Zajrzyj do ogromnej willi gwiazdy „Rodzinki.pl”

Tak mieszka Małgorzata Kożuchowska. Zajrzyj do ogromnej willi gwiazdy „Rodzinki.pl”

Płytki metro wracają do łask. Zobacz, jak zmieniają wnętrza

Płytki metro wracają do łask. Zobacz, jak zmieniają wnętrza