9 z 11
To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną...
fot. pixabay.com

Cytryny

To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną naturalnie w naszym kraju i muszą przebyć długą drogę, żeby trafić do naszych sklepów. Skórka bardzo często zawiera chemikalia. Jeśli jednak mamy dostęp do ekologicznych cytryn, których skórka jest bardzo cienka – możemy ją zjeść. Tutaj świetnie sprawdzi się kandyzowana skórka cytryny lub starta i używana jako dodatek do wypieków i wytrawnych dań.

10 z 11
Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie...
fot. pixabay.com

Kiwi

Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie każdy zostanie jej fanem, to zawiera wiele składników odżywczych i można ją zjeść. Skórki kiwi są pełne błonnika, kwasu foliowego oraz witamin C i E, które mają właściwości przeciwutleniające.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

20 m² jak 40 m². Metamorfoza mikromieszkania, która robi wrażenie

20 m² jak 40 m². Metamorfoza mikromieszkania, która robi wrażenie

Beton jak taśma filmowa. Bolek i Lolek mają nowy adres

Beton jak taśma filmowa. Bolek i Lolek mają nowy adres

Polecamy

Miasta już to wdrażają. Budynki stają się wizytówką dzielnicy

Miasta już to wdrażają. Budynki stają się wizytówką dzielnicy

Pokochaliśmy ten kolor. Pasuje do każdego wnętrza

Pokochaliśmy ten kolor. Pasuje do każdego wnętrza

Taniej zbudować dom, niż kupić mieszkanie. Zobacz projekty w sam raz dla rodziny 2+2

Taniej zbudować dom, niż kupić mieszkanie. Zobacz projekty w sam raz dla rodziny 2+2