1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Żurek Wielkanocny to obowiązkowa potrawa na świątecznym...
fot. zi3000/Getty Images

Żurek Wielkanocny to obowiązkowa potrawa na świątecznym stole.

2 z 4
Żur czu barszcz biały...
fot. Winiary

Żur czu barszcz biały
Żur i barszcz biały wyglądają i smakują podobnie. Różnice są subtelne, ale jednak są.

3 z 4
Zarówno żurek, jak i barszcz biały można podać w chlebie....
fot. Fot. Anna Bizoń<span>&nbsp;(

Zarówno żurek, jak i barszcz biały można podać w chlebie. Specjalne chlebki można kupić w sklepie lub upiec samodzielnie. Górę chleba należy odciąć, wyjąć miąższ (przy skórce trzeba pozostawić ok. 2 cm miąższu).  Przed napełnieniem chlebków zupą należy je podpiec przez kilkanaście minut w 180 stopniach Celsjusza.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku