1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Mąka - różne rodzaje...
fot. Joanna Turakiewicz

Mąka - różne rodzaje
Codzienną dietę warto wzbogacać o różne rodzaje mąki. Dodawanie takiej z pełnego przemiału do ciast, placków i naleśników to prosty i smaczny sposób na zdrowsze odżywianie.

2 z 2
Do wypieku  ciast i ciasteczek warto wykorzystywać mąkę...
fot. Fot.&nbsp;Nagy-Bagoly Ilona<span>&nbsp;

Do wypieku ciast i ciasteczek warto wykorzystywać mąkę amarantusową. Nadaje ona potrawom lekko orzechowy smak i jest bogatym źródłem fitosteroli (obniżają poziom złego cholesterolu) i skwalenu (wzmacnia układ odpornościowy). Zawiera również błonnik, wapń, magnez i żelazo, a do tego znacznie zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na białko.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polecamy

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Monstera nie wychodzi z mody. Ozdobi pokój i nie sprawi trudności

Monstera nie wychodzi z mody. Ozdobi pokój i nie sprawi trudności

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze