1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Mąka - różne rodzaje...
fot. Joanna Turakiewicz

Mąka - różne rodzaje
Codzienną dietę warto wzbogacać o różne rodzaje mąki. Dodawanie takiej z pełnego przemiału do ciast, placków i naleśników to prosty i smaczny sposób na zdrowsze odżywianie.

2 z 3
Do wypieku  ciast i ciasteczek warto wykorzystywać mąkę...
fot. Fot.&nbsp;Nagy-Bagoly Ilona<span>&nbsp;

Do wypieku ciast i ciasteczek warto wykorzystywać mąkę amarantusową. Nadaje ona potrawom lekko orzechowy smak i jest bogatym źródłem fitosteroli (obniżają poziom złego cholesterolu) i skwalenu (wzmacnia układ odpornościowy). Zawiera również błonnik, wapń, magnez i żelazo, a do tego znacznie zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na białko.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Tak mieszka w raju Tomasz Szczepanik. Oto przepiękny dom gwiazdy zespołu Pectus

Tak mieszka w raju Tomasz Szczepanik. Oto przepiękny dom gwiazdy zespołu Pectus

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Agnieszka Dygant. Dom marzeń serialowej niani zachwyca

Tak mieszka Agnieszka Dygant. Dom marzeń serialowej niani zachwyca

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty