1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Rośliny strączkowe - z takiej witaminowej "bomby" nie warto...
fot. Aneta Żurek

Rośliny strączkowe - z takiej witaminowej "bomby" nie warto rezygnować
Odpowiednie przygotowanie potraw z roślin strączkowych pozwoli uniknąć większości przykrych dolegliwości, które mogą się wiązać z ich jedzeniem.

2 z 3
Fasolka szparagowa to źródło witaminy A oraz kwasu...
fot. Fot. Couleur (Pixabay.com)

Fasolka szparagowa to źródło witaminy A oraz kwasu foliowego. W mniejszych ilościach zawiera także witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6, kwasu pantotenowego) oraz witamin C i K.

3 z 3
Aby zniwelować działanie wzdymające bobu, można spożywać go...
fot. Fot. Monika Adamczyk (123RF)

Aby zniwelować działanie wzdymające bobu, można spożywać go z przyprawami, takimi jak: koper, kminek, gorczyca lub kmin rzymski. Mniejsze ryzyko wystąpienia nieprzyjemnych dolegliwości będzie również, gdy zjemy bób bez skórek, namoczymy ziarna bobu w wodzie na dwie godziny przed gotowaniem (pamiętajmy, by przed gotowaniem wymienić wodę).

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polecamy

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze