1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Rośliny strączkowe - z takiej witaminowej "bomby" nie warto...
fot. Aneta Żurek

Rośliny strączkowe - z takiej witaminowej "bomby" nie warto rezygnować
Odpowiednie przygotowanie potraw z roślin strączkowych pozwoli uniknąć większości przykrych dolegliwości, które mogą się wiązać z ich jedzeniem.

2 z 4
Fasolka szparagowa to źródło witaminy A oraz kwasu...
fot. Fot. Couleur (Pixabay.com)

Fasolka szparagowa to źródło witaminy A oraz kwasu foliowego. W mniejszych ilościach zawiera także witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6, kwasu pantotenowego) oraz witamin C i K.

3 z 4
Aby zniwelować działanie wzdymające bobu, można spożywać go...
fot. Fot. Monika Adamczyk (123RF)

Aby zniwelować działanie wzdymające bobu, można spożywać go z przyprawami, takimi jak: koper, kminek, gorczyca lub kmin rzymski. Mniejsze ryzyko wystąpienia nieprzyjemnych dolegliwości będzie również, gdy zjemy bób bez skórek, namoczymy ziarna bobu w wodzie na dwie godziny przed gotowaniem (pamiętajmy, by przed gotowaniem wymienić wodę).

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Dom tańszy niż mieszkanie. Zobacz projekty idealne dla rodziny 2+2

Dom tańszy niż mieszkanie. Zobacz projekty idealne dla rodziny 2+2

Polecamy

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Hiszpański dom Mai Bohosiewicz. Zobacz, jak mieszka gwiazda „Tańca z gwiazdami”

Hiszpański dom Mai Bohosiewicz. Zobacz, jak mieszka gwiazda „Tańca z gwiazdami”

Znany aktor inwestuje w Albanii. Pokazał swoje apartamenty

Znany aktor inwestuje w Albanii. Pokazał swoje apartamenty