1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Warzywa na patelnię...
fot. Manfredrichter (Pixabay.com)

Warzywa na patelnię
Warzywa na patelnię to propozycja dla osób żyjących w pośpiechu, ale to, co w opakowaniu się znajduje, nie zawsze jest zdrowe.

2 z 4
Tessa Capponi-Borawska, ekspertka od kuchni...
fot. Fot. LeoNeoBoy(Pixabay.com)

Tessa Capponi-Borawska, ekspertka od kuchni śródziemnomorskiej, autorka książek kulinarnych: „Dziennik Toskański" i „Moja kuchnia pachnąca bazylią" mówi: „Nie znam lepszej formy konserwowania żywności niż mrożenie. Pozwala ono w większym stopniu niż np. cukrzenie, solenie czy marynowanie zachować zbliżoną do świeżych warzyw i owoców wartość odżywczą i to bez stosowania konserwantów. Co więcej, właściwie przechowywane i przygotowywane mrożone warzywa i owoce, praktycznie nie tracą smaku."

3 z 4
Kupując gotowe dania z mrożonych warzyw, wybierajmy te, w...
fot. Fot.Congerdesign (Pixabay.com)

Kupując gotowe dania z mrożonych warzyw, wybierajmy te, w których jest najwięcej jarzyn, a najmniej dodatków.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Polecamy

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku