5 z 9
Ziemniaki typu B po upieczeniu stają się kruche i wilgotne w...
fot. Anestiev - pixabay.com

Pieczone ziemniaki

Ziemniaki typu B po upieczeniu stają się kruche i wilgotne w środku oraz chrupiące z wierzchu.

6 z 9
Na frytki najlepiej nadają się ziemniaki ogólnoużytkowe (typ...
fot. Boguslawbyrski - pixabay.com

Ziemniaki na frytki

Na frytki najlepiej nadają się ziemniaki ogólnoużytkowe (typ B lub A-B).

7 z 9
Na puree, kluski i placki najlepiej kupować ziemniaki...
fot. Bru-nO - pixabay.com

Puree ziemniaczane

Na puree, kluski i placki najlepiej kupować ziemniaki mączyste (typ C lub B-C).

8 z 9
Ziemniaki mączyste rozpadają się i mają sypki miąższ. Równie...
fot. Congerdesign - pixabay.com

Placki ziemniaczane

Ziemniaki mączyste rozpadają się i mają sypki miąższ. Równie dobrze nadają się na placki, co kluski i farsze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Fala upadłości nadchodzi. Podwykonawcy pierwsi na linii ognia

ROZMOWA
Fala upadłości nadchodzi. Podwykonawcy pierwsi na linii ognia

Projekt, o którym mówi cała branża. Zajrzyj do środka

Projekt, o którym mówi cała branża. Zajrzyj do środka

Europa zachwycona polskim osiedlem. O tej inwestycji mówią wszyscy

Europa zachwycona polskim osiedlem. O tej inwestycji mówią wszyscy

Zobacz również

Taki dach to luksus. Wygląda pięknie, ale nie jest dla każdego

Taki dach to luksus. Wygląda pięknie, ale nie jest dla każdego

To będzie pierwszy kryty stok narciarski w Polsce. Zbuduje go biznesmen z Małopolski

To będzie pierwszy kryty stok narciarski w Polsce. Zbuduje go biznesmen z Małopolski