1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Drożdżówki...
fot. Dzień Dobry TVN/x-news

Drożdżówki
Prawdziwa drożdżówka jest zrobiona z mąki pszennej, drożdży, wody, jajek margaryny oraz cukru i soli. Do tego dochodzi nadzienie, na przykład z sera, maku lub owoców.

2 z 5
Porównanie drożdżówek...
fot. Dzień Dobry TVN/x-news

Porównanie drożdżówek
Drożdżówki z ulepszaczami mają najczęściej bardziej żółty kolor od tych wypikanych z naturalnych składników.

3 z 5
polewa czekoladopodobna i oszukana bita śmietana...
fot. Dzień Dobry TVN/x-news

polewa czekoladopodobna i oszukana bita śmietana
Apetycznie wyglądająca eklerka, to bardzo często mało zdrowe ciacho, ponieważ zamiast polewy czekoladowej pokrywa ją polewa czekoladopodobna. A bita śmietana nie ma nic wspólnego z ubitą, naturalną kremówką.

4 z 5
Niezdrowe polewy na cistakach...
fot. Dzień Dobry TVN/x-news

Niezdrowe polewy na cistakach
Żelowa glazura, która często pokrywa babeczki z kremem i owocami to półprodukt cukierniczy, składający się z: wody, cukru i stabilizatorów.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kaszmirowa kuchnia to hit 2025 roku. Ten kolor podbija serca projektantów

Kaszmirowa kuchnia to hit 2025 roku. Ten kolor podbija serca projektantów

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć