17 z 18
Wykorzystując rośliny ozdobne do jedzenia trzeba pamiętać o...
fot. Silviarita (Pixabay.com)

O tym pamiętaj

Wykorzystując rośliny ozdobne do jedzenia trzeba pamiętać o kilku rzeczach.
Po pierwsze – musimy być pewni, że to właściwa roślina. Poza tym do ich uprawy nie należy stosować środków chemicznych. Od początku, przez całą uprawę, musimy je traktować jako rośliny jadalne. Kupując sadzonki roślin ozdobnych nie wykorzystujmy ich od razu kulinarnie, bo mogły być potraktowane preparatami, które nie są przeznaczone do spożycia. Odczekajmy kilka tygodni, albo korzystajmy z samodzielnie wyhodowanych roślin.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Dom parterowy za mniej niż 200 tys. zł. Zobacz 10 gotowych projektów

Dom parterowy za mniej niż 200 tys. zł. Zobacz 10 gotowych projektów

Elewacja z lastryko i dzieła Kapoora. Tak wygląda luksus w centrum stolicy

Elewacja z lastryko i dzieła Kapoora. Tak wygląda luksus w centrum stolicy

Polecamy

Dom parterowy za mniej niż 200 tys. zł. Zobacz 10 gotowych projektów

Dom parterowy za mniej niż 200 tys. zł. Zobacz 10 gotowych projektów

Elewacja z lastryko i dzieła Kapoora. Tak wygląda luksus w centrum stolicy

Elewacja z lastryko i dzieła Kapoora. Tak wygląda luksus w centrum stolicy

Patodeweloperka po polsku. Park w folderze, myjnia i tiry za oknem

Patodeweloperka po polsku. Park w folderze, myjnia i tiry za oknem