1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Ciecierzyca nazywana jest też cieciorką...
fot. jackmac34 (Pixabay.com)

Ciecierzyca nazywana jest też cieciorką
Aquafaba to płyn, który zostaje po ugotowaniu ciecierzycy.

2 z 3
Woda z puszki po cieciorce... kulinarnym przełomem...
fot. pixabay.com

Woda z puszki po cieciorce... kulinarnym przełomem
Aquafaba – bez szkody dla smaku – może być zamiennikiem białka jaja kurzego we wszystkich deserach i ciastach.

3 z 3
Aquafaba pozwala na przygotowanie bezy, musu czekoladowego...
fot. Fot. ElodiV (Pixabay.com)

Aquafaba pozwala na przygotowanie bezy, musu czekoladowego czy omletów bez użycia białka jaja kurzego.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polecamy

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury