1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Domowy chleb...
fot. Maena (morgufile.com)

Domowy chleb
Statystyczny Polak zjada coraz mniej chleba. Dlaczego? Być może przyczynia się do tego pogląd, że pieczywo tuczy. Warto wiedzieć, że zdaniem dietetyków chleb nie tuczy, gdy jemy go z umiarem. Dlatego nie warto wykreślać chleb z jadłospisu. Odpowiednio dobrane pieczyow może poprawić nasze zdrowie, a nawet sylwetkę. Chleb wypiekany bez dużej ilości tłuszczu nie ma wielu kalorii. Na przykład średnia kromka chleba razowego ma tylko ok. 70 kcal.

2 z 5
Automat do wypieku chleba...
fot. Zelmer

Automat do wypieku chleba
Wystarczy kupić odpowiednią mieszankę lub przygotować ją samemu, dodać wody, czasem drożdży i włączyć maszynę – ona zajmie się resztą.

3 z 5
Wypiekacz do chleba...
fot. Gala

Wypiekacz do chleba
Gdy doliczymy koszty zużytej energii, wychodzi około 3-4 złotych za bochenek.

4 z 5
AGD do kuchni...
fot. Moulinex

AGD do kuchni
Wszystkie składniki należy wymieszać w misie automatu do pieczenia, wybrać stopień wypieczenia skórki i włączyć program podstawowy. I gotowe.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi