1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Niełatwy wybór wina...
fot. Fotolia

Niełatwy wybór wina
Wybór wina to niełatwa sprawa. "Winny" poradnik dla laików

2 z 4
Regionalne dania idealnie komponują się z regionalnymi...
fot. fot. Marani

Regionalne dania idealnie komponują się z regionalnymi trunkami. – Jeśli serwujemy danie kuchni regionalnej, postarajmy się o podanie wina z tego regionu. Najbliższy mi przykład to oczywiście dania kuchni gruzińskiej. Duszone kotlety jagnięce chakapuli czy mtsvadi – szaszłyki z jagnięciny – będą się świetnie komponować np. z Marani Saperavi – mówi Vano Makhniashvili.

3 z 4
Kieliszek z winem trzymamy za nóżkę lub stopkę.
fot. fot. Fotolia

Kieliszek z winem trzymamy za nóżkę lub stopkę.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku