1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Letnie przetwory domowej roboty...
fot. IrinaSolo (123RF)

Letnie przetwory domowej roboty
Przetwory, przygotowywane w wakacje, najlepiej będą smakowały w zimowe dni.

2 z 6
Aby zrobić tradycyjne powidła bez dodatku cukru, najlepiej...
fot. Fot. Monika Adamczyk (123RF)

Aby zrobić tradycyjne powidła bez dodatku cukru, najlepiej wybrać śliwki, które przy ogonkach zaczynają się marszczyć. Są one wtedy najsłodsze i powideł nie trzeba dosładzać.

3 z 6
Z czerwonych porzeczek obranych z łodyżek oprócz dżemu można...
fot. Fot.&nbsp;Alena Brozova<span>&nbsp;

Z czerwonych porzeczek obranych z łodyżek oprócz dżemu można zrobić również galaretkę, sorbet porzeczkowy lub domowe wino.

4 z 6
Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak...
fot. Fot.TERESA KASPRZYCKA<span>&nbsp;

Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak ogórkom i innym warzywom, ale także konserwuje produkt. Dlatego kiszonki w dobrze zakręconych słoikach można przechowywać nawet do kilku miesięcy. Ogórki kiszone są źródłem wielu cennych witamin i substancji odżywczych. Zawierają m.in. dużo witaminy C i witaminy K.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi