1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Letnie przetwory domowej roboty...
fot. IrinaSolo (123RF)

Letnie przetwory domowej roboty
Przetwory, przygotowywane w wakacje, najlepiej będą smakowały w zimowe dni.

2 z 5
Aby zrobić tradycyjne powidła bez dodatku cukru, najlepiej...
fot. Fot. Monika Adamczyk (123RF)

Aby zrobić tradycyjne powidła bez dodatku cukru, najlepiej wybrać śliwki, które przy ogonkach zaczynają się marszczyć. Są one wtedy najsłodsze i powideł nie trzeba dosładzać.

3 z 5
Z czerwonych porzeczek obranych z łodyżek oprócz dżemu można...
fot. Fot.&nbsp;Alena Brozova<span>&nbsp;

Z czerwonych porzeczek obranych z łodyżek oprócz dżemu można zrobić również galaretkę, sorbet porzeczkowy lub domowe wino.

4 z 5
Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak...
fot. Fot.TERESA KASPRZYCKA<span>&nbsp;

Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak ogórkom i innym warzywom, ale także konserwuje produkt. Dlatego kiszonki w dobrze zakręconych słoikach można przechowywać nawet do kilku miesięcy. Ogórki kiszone są źródłem wielu cennych witamin i substancji odżywczych. Zawierają m.in. dużo witaminy C i witaminy K.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Tak luksusowo mieszka Justyna Steczkowska. Piękna posiadłość zachwyca fanów

Tak luksusowo mieszka Justyna Steczkowska. Piękna posiadłość zachwyca fanów

Zobacz również

Wygląda jak biała kulka z długim ogonem. Raniuszek to ptak roku 2025

Wygląda jak biała kulka z długim ogonem. Raniuszek to ptak roku 2025

Monstera nie wychodzi z mody. Ozdobi pokój i nie sprawi trudności

Monstera nie wychodzi z mody. Ozdobi pokój i nie sprawi trudności