1 z 10
Przewijaj galerię w dół
Smardze to smaczne grzyby, a ich wysyp przypada na maj i...
fot. Pat_Photographies/pixabay.com

Smardze to smaczne grzyby, a ich wysyp przypada na maj i kwiecień. Zobacz, jak wyglądają i jak ich nie pomylić z trującymi grzybami.

2 z 10
Smardze mają zrośnięty kapelusz i trzon, a całość jest pusta...
fot. TOMMES-WIKI/wikimedia.commons CC BY-SA 3.0

Smardze jadalne (zwyczajne)

Smardze mają zrośnięty kapelusz i trzon, a całość jest pusta w środku.
licencja

3 z 10
Ten grzyb różni się od smardza jadalnego dłuższym i bardziej...
fot. Johannes Harnisch (jrussula)/wikimedia.commons CC BY-SA 3.0

Smardz wyniosły

Ten grzyb różni się od smardza jadalnego dłuższym i bardziej smukłym kapeluszem. Również jest jadalny.
licencja

4 z 10
Jest bardzo podobny do wyniosłego. Jest jadalny, o takich...
fot. Grzegorz Browarski/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Smardz stożkowaty

Jest bardzo podobny do wyniosłego. Jest jadalny, o takich walorach smakowych, jak inne smardze.
licencja

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Zobacz również

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury