1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Żurek w chlebie...
fot. mzacha

Żurek w chlebie
Wielkanocny żurek możemy podać do stołu w pięknej wazie, by następnie nalać go na talerze biesiadników lub serwować w chlebowych miseczkach. Najważniejszy jest smak żurku. Aby był jak najlepszy, nie wystarczy go ładnie zaserwować. Ważny jest zakwas. Najlepiej przygotować go samemu. Mamy wtedy pewność, że jest zdrowy i nie zawiera sztucznych dodatków.

2 z 5
Żurek w miseczce z chleba...
fot. mzacha

Żurek w miseczce z chleba
Warto podać wielkanocny żur w chlebowej miseczce. Smacznego!

3 z 5
Wielkanocny stół...
fot. Hefra

Wielkanocny stół
Waza na świątecznym stole to nie tylko naczynie, w którym podajemy tradycyjny żur, ale i dekoracja.

4 z 5
Chleb...
fot. mconnors

Chleb
Aby chlebek mógł robić za miseczkę trzeba wyciąć w nim wieczko, usunąć miąższ jego środka oraz podpiec w piekarniku.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Zobacz również

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku