1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Żurek w chlebie...
fot. mzacha

Żurek w chlebie
Wielkanocny żurek możemy podać do stołu w pięknej wazie, by następnie nalać go na talerze biesiadników lub serwować w chlebowych miseczkach. Najważniejszy jest smak żurku. Aby był jak najlepszy, nie wystarczy go ładnie zaserwować. Ważny jest zakwas. Najlepiej przygotować go samemu. Mamy wtedy pewność, że jest zdrowy i nie zawiera sztucznych dodatków.

2 z 4
Żurek w miseczce z chleba...
fot. mzacha

Żurek w miseczce z chleba
Warto podać wielkanocny żur w chlebowej miseczce. Smacznego!

3 z 4
Wielkanocny stół...
fot. Hefra

Wielkanocny stół
Waza na świątecznym stole to nie tylko naczynie, w którym podajemy tradycyjny żur, ale i dekoracja.

4 z 4
Chleb...
fot. mconnors

Chleb
Aby chlebek mógł robić za miseczkę trzeba wyciąć w nim wieczko, usunąć miąższ jego środka oraz podpiec w piekarniku.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Polecamy

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Zobacz również

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury