1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Żurek w chlebie...
fot. mzacha

Żurek w chlebie
Wielkanocny żurek możemy podać do stołu w pięknej wazie, by następnie nalać go na talerze biesiadników lub serwować w chlebowych miseczkach. Najważniejszy jest smak żurku. Aby był jak najlepszy, nie wystarczy go ładnie zaserwować. Ważny jest zakwas. Najlepiej przygotować go samemu. Mamy wtedy pewność, że jest zdrowy i nie zawiera sztucznych dodatków.

2 z 5
Żurek w miseczce z chleba...
fot. mzacha

Żurek w miseczce z chleba
Warto podać wielkanocny żur w chlebowej miseczce. Smacznego!

3 z 5
Wielkanocny stół...
fot. Hefra

Wielkanocny stół
Waza na świątecznym stole to nie tylko naczynie, w którym podajemy tradycyjny żur, ale i dekoracja.

4 z 5
Chleb...
fot. mconnors

Chleb
Aby chlebek mógł robić za miseczkę trzeba wyciąć w nim wieczko, usunąć miąższ jego środka oraz podpiec w piekarniku.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Znany aktor inwestuje w Albanii. Pokazał swoje apartamenty

Znany aktor inwestuje w Albanii. Pokazał swoje apartamenty

To teraz jest hit. Zobacz, jak urządzisz mieszkanie szybkie do wynajęcia

To teraz jest hit. Zobacz, jak urządzisz mieszkanie szybkie do wynajęcia

Zobacz również

Hiszpański dom Mai Bohosiewicz. Zobacz, jak mieszka gwiazda „Tańca z gwiazdami”

Hiszpański dom Mai Bohosiewicz. Zobacz, jak mieszka gwiazda „Tańca z gwiazdami”

To teraz jest hit. Zobacz, jak urządzisz mieszkanie szybkie do wynajęcia

To teraz jest hit. Zobacz, jak urządzisz mieszkanie szybkie do wynajęcia