1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Botwinka - to najbardziej wiosenna z zup...
fot. Paweł Relikowski

Botwinka - to najbardziej wiosenna z zup
Każda szanująca się restauracja będzie miała w swoim menu przynajmniej kilka wiosennych zup. W tym - botwinkę.

2 z 3
Do przygotowaniu zupy kremu wystarczy groszek zielony...
fot. Fot. RitaE (Pixabay.com)

Do przygotowaniu zupy kremu wystarczy groszek zielony (najlepiej świeży, ale może być też mrożony), lekki bulion warzywny, cebula, kilka ząbków czosnku, łyżeczka masła, sok z cytryny, gałka muszkatołowa, sól, pieprz ziołowy, śmietana lub jogurt naturalny do dekoracji.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku