1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Kasztany jadalne można uprawiać w Polsce. Najlepiej jednak...
fot. SalvatoreMonetti (Pixabay.com)

Kasztany jadalne można uprawiać w Polsce. Najlepiej jednak drzewa te radzą sobie w cieplejszych rejonach kraju. Kasztany jadalne wytrzymują temperaturę do –30°C. Niestety, gdy temperatura spada poniżej –30°C lub mróz utrzymuje się długo, rośliny te mogą przemarzać.

2 z 6
Marony to jadalne kasztany. Na pierwszy rzut oka nie różnią...
fot. Jarosław Mikietyński

Marony to jadalne kasztany. Na pierwszy rzut oka nie różnią się niczym od zwykłych kasztanów.

3 z 6
Maron – owoc kasztana jadalnego. Charakterystyka i...
fot. JACLOU-DL (Pixabay.com)

Maron – owoc kasztana jadalnego. Charakterystyka i właściwości

4 z 6
Kasztan jadalny należy do innej rodziny roślin (bukowate)...
fot. Katarzyna Laszczak

Kasztan jadalny należy do innej rodziny roślin (bukowate) niż kasztanowiec (mydleńcowate).

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Zobacz również

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury