1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Zielona kolendra...
fot. Nayuta (Pixabay.com)

Zielona kolendra
Świeża, zielona kolendra przypomina natkę pietruszki - i tak samo, jak ona, jest zdrowa. Pamiętajmy, że świeże liście kolendry przy długim gotowaniu traci kolor i smak. Dlatego należy dodawać je do potraw pod sam koniec przygotowywania.

2 z 4
Kolendra w nasionach...
fot. PdPics (Pixabay.com)

Kolendra w nasionach
Nasiona kolendry stosuje się po wysuszeniu. Można je dodawać do potraw w całości, ale też mielone lub młotkowane.

3 z 4
Siewka kolendry...
fot. WhiskerFlowers (Pixabay.com)

Siewka kolendry
Kolendra schodzi po ok. dwóch tygodniach. Można ją wysiewać wprost do gruntu, ale dobrze też udaje się w doniczkach.

4 z 4
Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i...
fot. Fot. Hans (Pixabay.com)

Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i drugie są smaczne i aromatyczne, ale mają nieco odmienny smak i zapach.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Polecamy

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Monstera nie wychodzi z mody. Ozdobi pokój i nie sprawi trudności

Monstera nie wychodzi z mody. Ozdobi pokój i nie sprawi trudności

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Zobacz również

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Te rośliny ozdobią dom na Boże Narodzenie. To nie tylko gwiazda betlejemska i choinka

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi