1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Zielona kolendra...
fot. Nayuta (Pixabay.com)

Zielona kolendra
Świeża, zielona kolendra przypomina natkę pietruszki - i tak samo, jak ona, jest zdrowa. Pamiętajmy, że świeże liście kolendry przy długim gotowaniu traci kolor i smak. Dlatego należy dodawać je do potraw pod sam koniec przygotowywania.

2 z 5
Kolendra w nasionach...
fot. PdPics (Pixabay.com)

Kolendra w nasionach
Nasiona kolendry stosuje się po wysuszeniu. Można je dodawać do potraw w całości, ale też mielone lub młotkowane.

3 z 5
Siewka kolendry...
fot. WhiskerFlowers (Pixabay.com)

Siewka kolendry
Kolendra schodzi po ok. dwóch tygodniach. Można ją wysiewać wprost do gruntu, ale dobrze też udaje się w doniczkach.

4 z 5
Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i...
fot. Fot. Hans (Pixabay.com)

Kolendrę uprawia się na świeże liście oraz nasiona. Jedne i drugie są smaczne i aromatyczne, ale mają nieco odmienny smak i zapach.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Konkurs Dobry Wzór 2025 – zobacz najlepsze projekty

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Zobacz również

Kaszmirowa kuchnia to hit 2025 roku. Ten kolor podbija serca projektantów

Kaszmirowa kuchnia to hit 2025 roku. Ten kolor podbija serca projektantów

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć