1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Cukinia i kabaczek to odmiany dyni. Uwielbiamy je ze względu...
fot. Pixabay/Congerdesign

Cukinia i kabaczek to odmiany dyni. Uwielbiamy je ze względu na szerokie zastosowanie w kuchni. Możemy je dusić, smażyć, marynować i grillować. W każdej postaci są przepyszne!

2 z 5
Patison też wywodzi się od dyni, ale wyglądem nie przypomina...
fot. Pixabay/Utroja

Patison też wywodzi się od dyni, ale wyglądem nie przypomina kabaczka i dyni. Świetnie smakuje zapiekane z mięsem mielonym lub marynowany.

3 z 5
Kwiaty cukinii możesz marynować w occie, przyprawach i...
fot. Pexels/Kingkonadventure

Kwiaty cukinii możesz marynować w occie, przyprawach i oliwie, aby uzyskać ciekawy dodatek do sałatek lub przekąsek. Pamiętaj, że kwiaty cukinii są delikatne, więc staraj się zachować ich kształt i strukturę w trakcie przygotowywania potraw.

4 z 5
Kabaczki są niskokaloryczne, co sprawia, że są idealnym...
fot. Pexels/Polina Kovaleva

Kabaczki są niskokaloryczne, co sprawia, że są idealnym wyborem dla osób, którym zależy na utrzymaniu prawidłej wagi.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Zobacz również

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury