1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Przygotowanie potraw w grillu węglowym zaczynamy od wyboru...
fot. Magdalena Kmita-Kulesza

Przygotowanie potraw w grillu węglowym zaczynamy od wyboru odpowiedniego węgla lub brykietu. Najlepiej, by był on wytworzony z drzew liściastych niezawierających żywicy, która podczas spalania, emituje rakotwórcze toksyny.

2 z 4
Choć przepisy nie zakazują grillowania na balkonie czy w...
fot. PublicDomainPictures (Pixabay.com)

Choć przepisy nie zakazują grillowania na balkonie czy w parku, to jednak pamiętajmy, że niezależnie od miejsca, w którym grillujemy, musimy liczyć się z prawami innych osób. Nie powinniśmy naszym ucztowaniem zatruwać nikomu życia. Warto też sprawdzić, czy nasza spółdzielnia lub wspólnota mieszkaniowa nie wprowadziła w regulaminie zakazu grillowania na swoim terenie.

3 z 4
Grill na opał stały to najczęściej wybierane rozwiązanie.
fot. songsy (Pixabay.com)

Grill na opał stały to najczęściej wybierane rozwiązanie.

4 z 4
Najtańsze grille kosztują mniej niż 10 złotych. Grill...
fot. Łukasz Gdak

Najtańsze grille kosztują mniej niż 10 złotych. Grill jednorazowy pozwala na smażenie potraw przez około godzinę. Potem nadaje się już tylko do wyrzucenia.

Polecamy

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Ten styl to prawdziwy hit. Tak urządzisz dom w stylu japandi

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Przytulny minimalizm w kolorach ziemi. Zobacz to piękne wnętrze

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Zobacz również

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Nie tylko do pocałunków i ozdoby. Jemioła to niezwykła roślina

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury

Polacy docenieni na świecie. To biuro w Warszawie zachwyciło jury