1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Przygotowanie potraw w grillu węglowym zaczynamy od wyboru...
fot. Magdalena Kmita-Kulesza

Przygotowanie potraw w grillu węglowym zaczynamy od wyboru odpowiedniego węgla lub brykietu. Najlepiej, by był on wytworzony z drzew liściastych niezawierających żywicy, która podczas spalania, emituje rakotwórcze toksyny.

2 z 5
Choć przepisy nie zakazują grillowania na balkonie czy w...
fot. PublicDomainPictures (Pixabay.com)

Choć przepisy nie zakazują grillowania na balkonie czy w parku, to jednak pamiętajmy, że niezależnie od miejsca, w którym grillujemy, musimy liczyć się z prawami innych osób. Nie powinniśmy naszym ucztowaniem zatruwać nikomu życia. Warto też sprawdzić, czy nasza spółdzielnia lub wspólnota mieszkaniowa nie wprowadziła w regulaminie zakazu grillowania na swoim terenie.

3 z 5
Grill na opał stały to najczęściej wybierane rozwiązanie.
fot. songsy (Pixabay.com)

Grill na opał stały to najczęściej wybierane rozwiązanie.

4 z 5
Najtańsze grille kosztują mniej niż 10 złotych. Grill...
fot. Łukasz Gdak

Najtańsze grille kosztują mniej niż 10 złotych. Grill jednorazowy pozwala na smażenie potraw przez około godzinę. Potem nadaje się już tylko do wyrzucenia.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi