1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Czym najlepiej smarować pieczywo?...
fot. kboyd (Pixabay.com)

Czym najlepiej smarować pieczywo?
Margaryna jest tłuszczem roślinnym, więc nie zawiera cholesterolu. Warto wiedzieć, że dobre margaryny na opakowaniu zawierają informacje na temat zawartości kwasów tłuszczowych tras, które powodują miażdżycę. Powinno być ich maksymalnie 0,5 mg na 100 gram margayny.

2 z 5
Pasta z awokado zamiast masła? Czemu nie....
fot. ponce_photography (Pixabay.com)

Pasta z awokado zamiast masła? Czemu nie.
Owoce awokado zawierają spore ilości zdrowych tłuszczów, które obniżają poziom "złego" cholesterolu. Można z nich wykonać pastę do smarowania pieczywa,

3 z 5
Chleb z masłem i dżemem...
fot. condesign (Pixabay.com)

Chleb z masłem i dżemem
Zdaniem większości z nas chleb najlepiej smakuje posmarowany masłem.

4 z 5
Pieczywo posmarowane jogurtem...
fot. ponce_photography (Pixabay.com)

Pieczywo posmarowane jogurtem
Zamiast masła czy margaryny do smarowania pieczywa można wykorzystać jogurt. To idealne połączenie z ogórkiem czy pomidorem na kanapce.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Obawiasz się wojny – tu będziesz najbezpieczniejszy w razie zagrożenia

Tak mieszka Olga Frycz z trenerem „Tańca z gwiazdami”. Zobacz dom Alberta Kosińskiego

Tak mieszka Olga Frycz z trenerem „Tańca z gwiazdami”. Zobacz dom Alberta Kosińskiego

To teraz jest hit. Zobacz, jak urządzisz mieszkanie szybkie do wynajęcia

To teraz jest hit. Zobacz, jak urządzisz mieszkanie szybkie do wynajęcia

Zobacz również

Dom, który rozbudujesz bez wyprowadzki. Na próbę możesz w nim spędzić weekend

ROZMOWA
Dom, który rozbudujesz bez wyprowadzki. Na próbę możesz w nim spędzić weekend

Tak mieszka Olga Frycz z trenerem „Tańca z gwiazdami”. Zobacz dom Alberta Kosińskiego

Tak mieszka Olga Frycz z trenerem „Tańca z gwiazdami”. Zobacz dom Alberta Kosińskiego