1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Blacha do pieczenia ciast...
fot. MaxStraeten (morguefile.com)

Blacha do pieczenia ciast
Blacha do pieczenia ciast nie powinna być wykorzystywana do pieczenia mięsa czy innych potraw.

2 z 8
Blacha do pieczenia...
fot. Skeppshult

Blacha do pieczenia
Formy z blachy idealnie sprawdzają się przy upieczeniu dużych ciast. Są one dość sztywne. Jednak wybierając ten rodzaj formy do ciasta warto zdecydować się na tę pokrytą powłoką non-stick. Z takiej formy ciasto powinno dać się łatwo wyjąć.

3 z 8
Foremka silikonowa...
fot. Tescoma

Foremka silikonowa
Blachy silikonowej nie trzeba smarować tłuszczem przed wlaniem do niej surowego ciasta.

4 z 8
Blacha keksówka...
fot. Fackelmann

Blacha keksówka
Blacha keksówka ma najczęściej prostokątny kształt.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Tak Polacy mieszkali w dwudziestoleciu międzywojennym. Trudno w to uwierzyć

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Wraca moda na kuchnie z PRL-u. Kredensy i prodiże to hit 2025 roku

Zobacz również

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Tak mieszka Julia Wieniawa w domu marzeń. Widok jak u Krzysztofa Mirucia

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi

Muzeum Powstania Wielkopolskiego wychodzi spod ziemi