Katarzyna Piojda
Gazeta PomorskaBydgoszcz
1482 materiały
Bydgoszcz: budowa jeszcze w toku, a wszystkie mieszkania sprzedane
- To pierwsza i jedyna tak duża inwestycja w mieście, która może pochwalić się takim wynikiem - zapewnia deweloper z Bydgoszczy.
Jak przedłużyć życie bazi i brzózek
Bazie kotki przetrwają nawet do świąt Bożego Narodzenia, a brzózki - do połowy kwietnia. Wszystko pod warunkiem, że zapewnisz im odpowiednie warunki.
Wielkanocny stół – jak powinien wyglądać
Wykwintny obiad, wytworne ciasta, piękna zastawa stołowa i sztućce odpowiednio ułożone decydują o wyglądzie stołu. Podpowiadamy, co zrobić, aby wielkanocny stół...
Dlaczego w Wielkanoc do dzieci przychodzi zając, a nie królik
Wiemy, czemu Wielkanoc kojarzy się z zającem.
Wielkanocna babka. Sprawdzone przepisy na ten wielkanocny wypiek
Wielkanocna babka to punkt obowiązkowy na polskim stole świątecznym. Możesz upiec tę tradycyjną albo bardziej fantazyjną. Oto wybrane, sprawdzone przepisy na...
Znane gatunki kwiatów w nietypowych, niespotykanych kolorach
Niebieskie róże, fioletowe krokusy czy herbaciane tulipany to niektóre kwiaty, które powstałe w wyniku modyfikacji. Piszemy, jak przebiega to krzyżowanie.
Co brzózki mają wspólnego z Wielkim Piątkiem?
O tym, że w Lany Poniedziałek bierzemy brzózki, wie każdy, bo to przecież śmigus-dyngus. Nie każdy jednak wie, że w Wielki Piątek gałązki brzozowe też odgrywają...
Dlaczego biała kiełbasa jest biała?
Kolor białej kiełbasy wcale jest jest pochodną koloru mięsa użytego do jej produkcji. Dlaczego więc biała kiełbasa jest biała?
Wielkanocne dekoracje stołu – możesz przygotować je razem z dziećmi albo kupić (ZDJĘCIA)
Przy wielkanocnym stole spędzamy więcej czasu niż w normalnym, nieświątecznym okresie. Aby te momenty nam umilić, warto zastanowić się nad niebagatelnymi...
Druga transza na dofinansowanie instalacji fotowoltaicznych już uruchomiona
Dofinansowanie w programie Prosument może wynieść 100 procent kosztów zakupu i montażu instalacji. Można uzyskać dotację w wysokości nawet 40 procent kosztów...
















